7 Mayıs 2009 Perşembe

Manchester United - Barcelona

Josep Guardiola

27 Mayıs'ta Roma'da oynanacak finalin adı belli oldu. 2 maçını da izlemediğim Arsenal - Manchester United eşleşmesinden gelen Manchester United ile her 2 maçını da izlediğim Chelsea - Barcelona eşleşmesinden gelen Barcelona.

Arsenal - Manu maçlarında daha çok gol oldu,evet. Chelsea Barcelona maçlarında, Chelsea oyunu kilitledi ve Barça'nın keyif veren futbolunu izlememizi engelledi belki. Hatta normal oyunuyla keyif veren Chelsea'yi de göremedik. Ama heyecanı yetti. Arsenal Manu maçları klasik bir İngiltere Premier Ligi maçı gibiydi.

Son dakika golüyle elenen takım daha çok üzülür kesinlikle. Maçı Barcelona normal bir oyunla 2-0 almış olsaydı bu kadar çok üzülmezlerdi. Taraftarları da aynı şekilde. Ama Chelsea 180 dakikalık oyunda, kazanmak için değil Barcelona'yı dudurmak için mücadele etti. Eminim birçok kişi Guardiola'nın karşısında Mourinho'yu ve onun Chelsea'sini görmek isterdi. Çünkü bu çok daha keyif verici olurdu.

Essien & İniesta

Herşeye rağmen gecenin iki güzel golü. 9. dakikada Essien gelişine mükemmel bir vuruşla golü kaydetti. Valdes'in yapacak hiçbirşeyi yoktu.


90+3'te ceza sahasından bir türlü uzaklaştırılamayan top, İniesta'nın ayağının dışıyla köşeye gönderilmesiyle Barça'ya Roma yolunu açtı.


27Mayıs'ta çok daha keyifli bir final maçı bizi bekliyor. 3 İngiliz kulübünün arasından finale gelen Barça, bu finalin bir Premier Lig havasında olmasını engelledi.


Lionel Messi & Cristiano Ronaldo




Kuşkusuz gözler bu ikilide olacak. UEFA'nın yılın futbolcusu seçiminde Cristiano Ronaldo'yu seçmesi, Messi hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Ancak Messi, yaşının tam aksine büyük bir mütevazılıkla karşılamıştı bu durumu. Geçen yıl yine Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşılaşan bu ikiliyi tekrar izleyip, hangisinin daha iyi olduğu konusunda karar verebilme imkanımız olacak.

Ayrıca bunu anketimizde de sayıya dökelim. Messi mi, Ronaldo mu ?

0 yorum:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Bridal Gowns. Powered by Blogger