23 Şubat 2009 Pazartesi

wall-e




2008 yapımı bir Pixar mucizesi. Bir insanın bile bu kadar tatlı olması mümkün değil. Sinema filminde dahi en iyi oyuncuyu bu kadar şirin gösteremezsiniz.

Animasyon filmlerinin kralını yapan Pixar, daha önceki animasyonlarında olduğu gibi wall-e de de izleyiciyi şaşırtmamış, muhteşem bir karakter ve kurgu yaratmış. en iyi animasyon , en iyi orjinal müzik , en iyi orjinal şarkı, en iyi ses kurgusu, en iyi orjinal senaryo, en iyi ses mikrajı dallarında oscar'a aday.

Konusundan bahsedelim biraz. Dünyanın çöplüğe dönüşmesinden sonra, insanlar başka bir gezegene taşınıyor. Giderken de robotlar üretiyorlar, dünyaya çeki düzen versin diye. kahramanımız wall-e bozulmayan tek robottur. Dünyanın ne halde olduğunu ara sıra kontrol etmek isteyen insanoğlu, yine robotlara başvurur ve dünyaya bir robot gönderir, durumu gözlemlemesi için. Ve wall-e ile eva arasında platonik bir aşk doğar. Eva gelene kadar bir böcük ile sessiz dostluk kurmak zorunda kalan wall-e, aşkının peşine düşer ve maceradan maceraya koşar.

Hiçbir yerde satın alamayacağınız bu zevkli 1,5 saati, herkesin tatmasını istememek elde değil.

Daha animasyon gösterime girmeden izleyicilerin yoğun ısrarları sonucu, wall-e oyuncakları Pixar tarafından satışa sunulmuş. Al koynuna,sarıl uyu o derece tatlı.

0 yorum:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Bridal Gowns. Powered by Blogger