14 Nisan 2009 Salı

Derbin mi var Derdin var




Türkiye elindeki belki de nadir övünülecek şeylerinden birini kaybediyor. Dünyanın sayılı derbisi, bir zamanların en büyük derbisi. Galatasaray - Fenerbahçe. Şimdiki adıyla "Dünya'nın en rezil derbisi."

Kavganın fitilini ateşleyenler kadar, ayırmaya gidip de kavgayı büyütenler de suçludur. Üstelik bu futbolcular 1 hafta önce milli takım için aynı kaptan yemek yemiş, aynı odada kalmıştır.

3 gün önce centilmence bir müsabaka geçmesi için kameralara temennide bulunanlar, o gün orada yumruklarıyla konuşmuştur. Hiçbirinin sevimliliği kalmamıştır.

Maçın hakemi, Fırat Aydınus, olayların bu noktaya gelmesini sadece izlemiştir. Öyle ki, Aragones'in kırmızı kart tehlikesi nedeniyle oyundan aldığı Selçuk Şahin, eğer oyunda kalmış olsaydı, bu yönetimle oyundan atılmayacaktı belki de.

Bu iki takım şimdi Turkcell Süper Ligi'nde hakettikleri yerdedir. Sivasspor, Beşiktaş ve Trabzonspor'un başarılarına gölge düşürme çabaları ise sadece kendilerini küçük düşürmeye neden olmaktadır.

İşte olayları sadece izlemekle yetinen yöneticiler;



Yok yok, onlar büyük umutlarla transfer edilip, büyük hayal kırıklığı yaşatan Brezilyalı futbolcular Roberto Carlos ve Cassio Lincoln. Futbol oynamasalar da bu çirkinliklerin içinde değiller en azından.

Yöneticiler mi ? Onlar başlarını kuma gömmüşlerdir bile.

Tahminen Lugano 4, Arda ve Semih 3'er, Emre Aşık 2 maç ceza alacak. Sonrasında yine aynı şeyler olacak. Belki de daha kötüsü. Bu maçta çökmeyen o tribün, bir sonraki derbide çökebilir. Federasyon'un yaptırım uygulamak yerine rica etmesi durumunda.

0 yorum:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Bridal Gowns. Powered by Blogger