21 Nisan 2009 Salı

Melekler ve Şeytanlar




Da Vinci Şifresi kitabının yazarı Dan Brown'un bir başka şaheseri. Aslında Da Vinci Şifresi'nden önce yazılmış, Türkiye'ye sonradan geldiği için 2. kitap olarak biliniyor.

Tom Hanks'in başrolde olduğu Da Vinci Şifresi'nin kahramanı Robert Langdon, bu kez İlluminati tarikatı ile ilgili sırları çözmek için olayların ortasında buluyor kendini. Biraz önce de bahsettiğimiz gibi aslında simgebilimci Robert Langdon'un ilk macerası bu.



Film büyük ölçüde Roma ve Vatikan'ın büyülü mekanlarında, bir bölüm ise İsviçre'de Cern'de geçmektedir. İlluminati üyesi tarafından öldürülen fizikçi Leonardo Vetra'nın cinayetinin sırlarını çözmek için, Robert Langdon ve kızı Vittoria Vetra'nın zamanları sürekli daralmaktadır. Kitabı okurken inanılmaz bir sürükleyicilikle kendinizi olayların içinde buluyorsunuz.



Da Vinci Şifresi filmindeki Sophie Neveu karakteri, kitapta tarif edilen karaktere bu kadar yakın olabilirdi. Yine Melekler ve Şeytanlar kitabındaki güzel bayan karakteri olan Vittoria Vetra da film afişlerinden gördüğümüz kadarıyla, aynen uyarlanmış. Dan Brown'un bayan karakterleri yazarken ortaya çıkan dolgun dudak zaafı, filmin yönetmeni tarafından iyi süzülmüşe benziyor. Vittoria Vetra 'yı Anne Hathaway canlandırıyor. Da Vinci Şifresi'ndeki Sophie Neveu karakterini ise Audrey Tautou canlandırmıştı.



15 Mayıs 2009 tarihinde gösterime girmesi planlanan film, daha hareketli sahneleriyle Da Vinci Şifresi filminden daha fazla söz ettirecektir.

0 yorum:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Bridal Gowns. Powered by Blogger