11 Mart 2009 Çarşamba

Koyverdun gittun beni


5 yıl oldu. Karadeniz'in hırçın çocuğu, Şair ceketli çocuk aramızdan ayrılalı. Türk milleti olarak, herdaim kaybettikten sonra anlıyoruz kaybettiklerimizin değerini. Göç etmeden önce adını bile bilmediğimiz, dizi müziklerinde " çok güzel yapmış adam, kim acaba ?" diye sorup 2 saniye sonra cevabını aramaktan vazgeçtiğimiz, ama Karadeniz'in belası kanserden yaşamını yitirdikten sonra nasıl bir değer olduğunu anladığımız müzisyen Kazım Koyuncu.

"Müzisyenim, ondan sonra Karadenizli'yim, ama hepsinden önce bir devrimciyim." diyen, 'şarkılar politikadan, kurumlardan, sistemden daha güçlüdür. Hayatın sonuna kadar kalabilirler, temizdirler ve bir çok güzel şeye sebep olabilirler. İktidarlar, sistemler yıkılabilir, devirler değişebilir, şimdi dünyayı yönetenler kısa bir süre sonra üstelik bütün kötülüklerine rağmen unutulabilirler.' sözüyle şarkıların dünyayı daha yaşanabilir hale getireceğine inanan Kazım Koyuncu.

Kazım Koyuncu sistemin, politikanın kurbanı oldu. Ama ardında şarkıları bıraktı. Şarkıları onu dünyadan alan sisteme rağmen unutulmadı ve unutulmayacak. Çünkü belirttiği gibi şarkılar sistemden daha güçlü. Karadeniz, Kazım'ın şarkılarıyla sistemin üstesinden gelecek ve kansere dur diyecek. Kazım'lar ölmesin diye, sesini Kazım'ın şarkılarıyla duyuracak.

İşte gidiyorum,
Birşey demeden,
Arkamı dönmeden,
Şikayet etmeden...

dedin ve gittin. Biz şikayetçiyiz. Kazım'ı bizden alan kayıtsız ve vurdumduymaz yöneticilerden.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

“birkaç aylık ömrün var… soruyorsun kendine, “ne götürmek istiyorsun?” para yok işine yaramaz. can kalıyor elinde, can nedir, uyur, gözünü kapatır gidersin. iyi ki mülkiyetten bu kadar uzakmışım. şimdi gitmemem için, asla ölmeyi düşünmemem için bir sebep var. acayip bir sevgi var”
“sevgi çok önemli bir şey. sevmeyi bilebilmek, sevdiğini hissedebilmek, seni sevenlerle göz göze gelebilmek.”
“yüz sene daha yaşasam, yapsam, yapsam, yapsam hep yapsam yine eksik gideceğiz. ne kadar eksik gidersek hayatta yapacak o kadar çok şey bırakırız.”

denizde kararti var, bu giden kazım midur?


kazım koyuncu'ya ait bu sözler. uzun zamandır sakladığım bir gazeteden..


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Bridal Gowns. Powered by Blogger