10 Mart 2009 Salı

Kızılay



Şu sıralar yine reklamlar aracılığıyla kan isteyen kurum. Lakin kapıya 50 kişi yığıyorsun, diyorsun ki "bana 14 ünite kan ver", "yok" diyor "14 ünite alırım, 4 saat sonra gelir alırsın.". Hem bürokrasisi var,hastaneden yazı gelecekmiş, faks çekeceklermiş, hem de 4 saatte kanı ayrıştıracaklarmış da bilmem neymiş. "Olur, biz hastamızı 4 saat daha bekleriz, yoğun bakımdaki hastaya domates falan veririz kan yapar o. Kurum, 1 milyon kan kampanyası başlatıyor da bu kanlar nereye gidiyor anlamıyorum. Hadi verelim çadırlarda kanı da, sen zor durumdaki acil kan ihtiyacı olan vatandaşa böyle eziyet çektireceksen benden niye kan istiyorsun ki ? Bir iki grup hariç diğer kanlar, bulunuyor, yığıyosun kapının önüne almıyosun da vermiyosun da.



Kan vermedeki düşünce nedir, bir gün sana da lazım olabilir. Ee ben kan verecem,
Allah korusun ihtiyacım olduğunda alamıcam, vatandaş da alamıcak. Yok böyle bir dünya. Vatandaş gelsin, kan ver benim hastama desin, kolumu kesip kanımı veriyim. kızılay mı ? Allah versin.

Ayrıca, faks falan göndermezsen ünitesini 250 tl ye veriyor. Sonra, evrakları tamamlayınca, birkaç ay sonra da hesabına yatırıyolar saolsunlar. 250 tl nedir ki ? 14 ile çarpınca da bişey yapmıyor zaten. Asgari ücretin birkaç katı. Herkes verebilir nihayetinde öyle değil mi ? Sağlık hizmetlerinden böylece herkes eşit yararlanmış olur.

0 yorum:


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Bridal Gowns. Powered by Blogger